Varme i gulvet har mange fordele. Man kan bl.a. altid nyde et dejlig varmt gulv og dermed slippe afsted med at gå rundt i bare fødder. Man får også mere indretningsfrihed, idet man ikke skal tage hensyn til radiatorers placering. Sidst men ikke mindst får man også en mere jævn varme i rummet, når varmen kommer op fra gulvet. Det er lige netop derfor at der er så mange, der drømmer om varme i gulvet. Vi har derfor lavet en lille guide til, hvordan du selv kan lægge elvarme i gulvet med varmemåtter og nyde alle fordele ved elgulvvarme derhjemme.

Elgulvvarme med varmemåtter

Det er meget simpelt at lægge elvarme i gulvet med varmemåtter. Måtterne med varmeslanger er nemlig lige til at rulle ud, klippe til og forbinde (hvis det viser sig at én måtte ikke er nok). Der findes overordnet to forskellige løsninger. Den mest almindelige er måtten, hvor gulvvarmeslangerne er fastgjort til et net, der blot rulles ud på undergulvet. Det er en god løsning til de fleste gulvtyper, bl.a. fliser, laminat og klinker.

Varmemåtten skal lægges under gulvoverfladen, der hvor du vil have varme i gulvet. Du kan derfor ikke komme udenom at skifte gulvet i det lokale, der skal opvarmes med elgulvvarme. Det er det mest besværlige ved at lægge elgulvvarme. Du slipper dog for at skulle bryde hele gulvet op, som ville være nødvendigt med f.eks. vandbaseret gulvvarme.

Når du har fjernet gulvet, skal du i første omgang klæbe temperaturføleren fast. Den skal ligge mellem varmetrådene. Herefter skal du lægge nettet ud. Varmemåtten fås i mange forskellige størrelser og med forskellig effekt, og du kan altid klippe måtten til, hvis den ikke passer i størrelsen eller forbinde flere måtter, hvis du har brug for det.

Når du har lagt måtten ud, skal du hælde spartel over. Spartelmassen er med til at beskytte slangerne og fordeler varmen jævnt i gulvet. Spartelmassen skal jævnes ud og så skal den tørre. Når den er tør, kan du lægge fliser eller gulv direkte ovenpå.

At lægge elgulvvarme med varmemåtter er generelt en god løsning, hvis du gerne vil have en billig og holdbar løsning. Hos Dansk Elgulvvarme kan du købe alt, hvad du skal bruge og få den nødvendige vejledning – og hvis du lægger Varmemåtten efter producentens anvisninger, kan du også nyde godt af hele 25 års garanti. Læs mere her: https://www.dansk-elgulvvarme.dk.