Når vi indretter vores hjem, fokuserer vi ofte på de store ting – møbler, farver på væggene og kunst på væggene. Men der er mange små, subtile detaljer, som vi måske overser, men som har en stor indvirkning på atmosfæren i rummet. Her er fem overraskende ting, du måske ikke selv ser i din indretning.

1. Belysningens Farvetone

Mange tænker kun på belysning som praktisk, men farvetonen i dine pærer kan faktisk påvirke hele stemningen i rummet. Kolde, blåtonede pærer kan få et rum til at føles klinisk, mens varme pærer skaber en hyggeligere atmosfære. Ofte bemærker vi ikke denne forskel, før vi ser et før-og-efter billede med skift i belysningen. Se mere på indret.nu.

2. For Mange Nipsgenstande

Personlige pyntegenstande kan give dit hjem karakter, men det kan også blive for meget. Hvis der er for mange små genstande på overfladerne, kan rummet hurtigt virke rodet og klaustrofobisk – også selvom du er vant til synet. Et simpelt oprydningsprojekt kan gøre rummet mere luftigt og give bedre energi.

3. Møblers Placering

Er dine møbler placeret efter funktion, eller er de blot sat op ad væggene? Ofte ender vi med at placere møbler langs væggene uden at tænke over det, hvilket kan skabe en mindre intim stemning. Overvej at omarrangere dine møbler for at skabe samtaleområder og bedre flow i rummet.

4. Gulvtæppets Størrelse

Har du nogensinde tænkt over, om dit gulvtæppe er for lille? Et lille tæppe kan få et rum til at føles usammenhængende. Et større tæppe kan samle møblerne og give rummet en mere sammenhængende følelse.

5. Overdreven Matchning

Det kan virke logisk at matche møbler og dekorationer, men for meget matchning kan gøre et rum kedeligt og forudsigeligt. Ved at blande forskellige materialer, farver og mønstre skaber du et mere dynamisk og spændende rum, som føles personligt og levende.

En lille justering her og der kan give dit hjem et helt nyt liv, selvom du ikke tidligere har lagt mærke til detaljerne.