Rotter er et almindeligt problem i mange områder af verden, og de kan være vanskelige at bekæmpe. I dette blogindlæg får du nogle nyttige tips til, hvordan du slipper af med rotter.

Tegn på rotter

Der er mange tegn på rotter i din ejendom. De efterlader urin og ekskrementer, som kan ses på gulve og vægge. Du kan måske se, hvordan de tygger eller gnaver i ting som ledninger, træværk og madvarer for at få det, de vil have fra dem; det er derfor, at folk, der har et rotteproblem, ofte bemærker skader på deres ejendom. Rotteboer ses også ofte på beskyttede, mørke steder som loftsrum, tage og kældre.

Det er vigtigt, at man tager affære, når man ser tegn på rotter, for rotter formerer sig hurtigt, og når først der er én, så går der ikke mange uger, før der pludselig er flere hundrede. Det kan hurtigt gå hen og blive et lille problem, til et kæmpe problem. For forestil dig, hvad den ene rotte laver af ravage, og se, i forhold til at der vil være flere hundrede om nogle uger.

Klargør, om det er en rotte, du har og ikke mus

Hvorfor er det vigtigt ikke at forveksle rotter med mus? For det første ser de meget forskellige ud – størrelsen og formen på deres kroppe er helt forskellige. For det andet vil et rotteproblem give helt andre løsninger end et problem med husmus. Et museplageri kan løses ved at opsætte fælder eller ved hjælp af gift, men rotteangreb kræver en langt mere alvorlig og aggressiv tilgang.

Hvis du har konstateret, at du rent faktisk har rotter på din ejendom, er der et par ting, du kan gøre for at forsøge at slippe af med dem

– Fjern alle fødekilder, som rotterne kan blive tiltrukket af. Dette gælder også foder til kæledyr, affald, kompostbunker osv.

– Forsegl alle mulige indgange for rotter til dit hus eller din ejendom. Kig efter huller og revner i vægge, omkring rør og elektriske ledninger, under hegn og dæk osv. – sørg for at forsegle dem med ståluld/metalnet eller kraftig fugemasse

– Hvis alt andet fejler, kan du ringe og få hjælp af en autoriseret kloakmester, som kan hjælpe dig med at slippe af med rotterne.

Er rotter farlige?

Rotter kan være farlige, da de kan være bærere af sygdomme, der kan være skadelige for mennesker. Nogle af disse sygdomme omfatter: rottebidfeber, leptospirose, toxoplasmose og salmonella. Det er derfor vigtigt at gribe ind, hvis du har et rotteproblem, for at beskytte dit helbred og dit familie.

Hvad kan en skadedyrsbekæmper bekæmpe rotter?

En rottebekæmper vil først forsøge at finde ud af, hvor rotterne kommer fra, og identificere eventuelle fødekilder. Derefter vil de opsætte fælder på strategiske steder rundt omkring i din ejendom. Hvis alt andet fejler, kan de bruge gift til at dræbe rotterne. Det er vigtigt at bemærke, at selv om dette kan være en effektiv måde at slippe af med rotterne på, det kan også være skadeligt for andre dyr og kæledyr på matriklen, såsom hund og kat. Det er derfor vigtigt, at du træffer foranstaltninger for at beskytte dem mod at komme i kontakt med giften.