Opsætning af et lysstyringssystem kan virke skræmmende og uoverskuelig, men det behøver det ikke at være. I denne vejledning vil vi gå dig gennem processen trin for trin, så du kan få dit system op at køre på ingen tid. Vi dækker alt fra valg af det rigtige system til dine behov til programmering af dine lys, så de fungerer præcis, som du ønsker det. Så uanset om du er nybegynder eller en erfaren gør-det-selv-mand, har denne vejledning noget for dig.

Det første skridt er at vælge det rigtige lysstyringssystem til dine behov. Der er et par ting, du skal overveje, når du træffer din beslutning:

  • Størrelsen af dit hjem: Hvis du har et lille hjem, har du måske ikke brug for så mange funktioner eller så mange tilpasninger som en person med et større hjem.
  • Dit budget: Belysningsstyringssystemer kan koste alt fra et par hundrede dollars til flere tusinde, så det er vigtigt at fastsætte et budget, før du begynder at købe ind.
  • Det niveau af automatisering, du ønsker: Nogle systemer giver dig mulighed for at programmere dit lys, så det tændes og slukkes på bestemte tidspunkter eller endda justere lysstyrken afhængigt af tidspunktet på dagen. Andre giver dig manuel kontrol over dine lys, så du skal tænde og slukke dem manuelt.

Når du har besluttet dig for et system, er det tid til at begynde at installere det. Hvis du ikke er en erfaren gør-det-selv-mand, anbefaler vi, at du hyrer en professionel til at gøre arbejdet for dig. CM Teknik tilbyder tilpasset lysstyring til dit behov. Men hvis du føler dig sikker, får du her en hurtig oversigt over installationsprocessen:

Først skal du installere det centrale kontrolpanel. Dette er typisk monteret på væggen i nærheden af din lyskontakt. Dernæst skal du føre ledninger fra kontrolpanelet til hvert af dine lysarmaturer. Endelig skal du installere sensorer eller andre enheder, der skal bruges til at udløse lyset (mere om det om et øjeblik).

Nu, hvor dit system er installeret, er det tid til at begynde at programmere den. Det er her, det kan blive lidt svært, men heldigvis er der masser af ressourcer til rådighed til at hjælpe dig. Det første skridt er at beslutte, hvad du vil have dine lamper til at gøre. Vil du f.eks. have dem til at tænde automatisk, når du går ind i rummet? Eller skal de dæmpes, når solen går ned? Når du har besluttet, hvilke funktioner du ønsker, at dine lamper skal udføre, er det tid til at begynde at programmere dem i systemet.

Hvis alt dette lyder som for meget arbejde, skal du ikke bekymre dig – der findes masser af lysstyringssystemer på markedet, som leveres med forprogrammerede indstillinger. Du skal blot vælge det system, der passer bedst til dine behov og dit budget, og så kan du læne dig tilbage og nyde bekvemmeligheden ved automatisk lysstyring.