Det er næsten ikke til at undvære et skab til tøj i hjemmet. Et klædeskab giver dig mulighed for at skabe god orden og et godt overblik, over tøj du har, men også tøj du mangler. 

Organiser dit tøj i klædeskabet 

Inden du fylder tøjet i klædeskabet, kan du begynde med at rydde ud i alt det, du ikke har brugt i flere år. Det kommer nemlig bare til at ligge og fylde. Måske har du lyst til at donere noget tøj eller at sælge noget af det. 

Derefter kan du sortere det tøj, som du kun bruger en gang imellem, og ikke kan nænne at komme af med. Det tøj kan du lægge inderst i klædeskabet. Så ved du hvor det er, når du får lyst til at bruge det igen. 

På bøjlestængerne kan du organisere dit tøj, så du samler jakker, bukser, kjoler og skjorter. Så er det let at finde tøjet frem, som du skal bruge. Du kan også fået overblik, og kan måske rent visuelt finde det sæt tøj, som du synes matcher i stil og farve. 

Hylderne kan arrangeres, så du lægger vintertøjet samlet og sommertøjet samlet. Måske har du så mange hylder, så du også kan lægge det samlet i sweatre, bluser og T-shirts. Om sommeren kan sommerbluserne ligge yderst og om vinteren er det vinterblusernes, der skal frem. 

I skufferne kan du lægge strømper og undertøj, Hvis der ikke er en rem i skabet til bælter og slips, kan du også lægge disse ting i skufferne. Accessories fylder ofte ikke så meget, så disse ting kan nemt blive lidt gemt væk, hvis de skal ligge på hylderne sammen med de store stykker tøj. 

Forskellige typer og designs af klædeskabe 

Du kan bruge høje garderobeskabe, hvis du gerne vil udnytte vægpladsen og højden i rummet. De fås både med bøjlestænger, hylder og skuffer. 

Nogle klædeskabe er også designet med spejle på lågerne. Det synes vi er vældig praktisk, for det er rart at kunne se sig i spejlet om morgenen, når man har klædt sig på. Matcher tøjet i farverne og klæder det en? Det er jo vigtigt at føle sig godt tilpas i sit tøj. 

Klædeskabe findes i mange forskellige farver og materialer. Du kan bl.a. få skabe i hvidt melamin og hvidt træ og skabe med egetræsstruktur. Disse farver vil tilføje rummet lys, hvilket får rummet til at se større ud, end det egentligt er. 

Hvis du har et stort soveværelse, kan du sagtens bruge garderobeskabe i antracitgrå, sort og valnød. Disse lidt mørkere farver kan få rummet til at se varmere og lidt mere huleagtigt ud. 

Hvilken type låger, dit tøjskab skal have, kan afhænge lidt af rummets størrelse. Et skab med hængslede låger kræver lidt ekstra gulvplads, da lågerne fylder ud i rummet, når du åbner dem. 

Men et klædeskab med skydelåger kræver ikke mere plads, end hvad selve skabet fylder, da de skydes til siden i skabet. 

Der findes klædeskabe, der er designet med kant, hvilket giver dem et stringent udtryk. Men du kan også få skabe med runde kanter og små krummelurer, som passer godt til dig, der kan lide det romantiske design. 

Som et anderledes pift til rummet, kan du vælge åbne garderobeskabe. Det vil sige, at de ikke har nogen låger. Disse er designet med både bøjlestang, hylder og skuffer, så der er god plads til dit tøj. 

Gør klædeskabet større og mere praktisk 

Er klædeskabet blevet for lille, kan du tilføje et ekstra skab ved siden af det andet. Du kan også købe ekstra hylder, så du får mere plads til tøj, der skal lægge sammen.