Befinder man sig i kreative omgivelser smitter det af på ens tankegang. Tager man et aktivt valg om at blive kreativ, befinder man sig pludselig i en situation, hvor hjernen slet ikke kan stoppe med at tænke kreativt, men det kommer ikke af sig selv. Man er nødt til at opsøge det kreative og den kreative tankegang – også selvom man har malerier til at hænge i hjemmet. Hvordan gør man så? Hvordan bliver man kreativ?

Man skal udfordre hjernen

Der er stor forskel på, hvor meget forskellige værker stimulerer ens kreative side. Derfor kan det være en god idé at vælge malerier med abstrakte motiver. Det abstrakte og udefinerbare er en legeplads for kreativiteten. Man kan tilbringe timevis på at studere abstrakte malerier uden at finde frem til et facit. Det er bl.a. dét der gør dem unikke og sjove. Hjernen har en evne til at finde motiver over alt – også selvom de ikke eksisterer. Jo mere man øver sig i denne disciplin jo bedre bliver man til det.

De fleste kan finde et par motiver i et abstrakt værk, men en erfaren kreativ hjerne vil altid kunne finde nye. Sværhedsgraden af motiverne man finder, afspejler sig også af, hvor ofte man stimulerer den kreative del af hjernen. I starten vil de motiver man finde formentlig være todimensionelle, men med lidt øvelse, kan man hurtigt tilkoble den tredje dimension. Så snart man begynder at finde tredimensionelle motiver i abstrakte værker, åbnes en helt ny verden af motiver.

Klik her for at finde abstrakte malerier 

Kreativitet bør udvikles tidligt

Udvikles kreativitet i en tidlig alder, sidder det fast i voksenlivet. Gør dine børn en tjeneste, og udfordrer dem kreativt. Det kan være alt lige fra at tegne til at lave sjov mad. Omgivelser spiller også en stor rolle, når det kommer til børns kreative udvikling. Et kreativt hjem med kreativt interiør booster børns kreative tankegang. Ikke fordi at de nødvendigvis gider sidde timevis og nærstuderer malerierne, men når man som voksen interesserer sig for kunsten, smitter det af, og barnet får dermed et positivt forhold til kunst.