Skal du have pudset dine vægge op og vil du gerne have en langtidsholdbar løsning? Så skal du overveje netpudsning. Det er en metode til pudsning af vægge, som er stærkere og mere holdbar i forhold til at undgå afskalning og revner. 

Netpudsning er ikke bare en særdeles holdbar og flot løsning til facadepudsning, det er også en alsidig metode, som kan anvendes på en lang række overflader. Hvis du har erfaringer med murerarbejde, så kan du godt gå i gang med netpudsning selv. Det kræver dog, at du har det rette murerudstyr, så du er helt klar til opgaven.

Hvad er netpudsning?

Traditionelt er facadepudsning blevet udført med mørtel og cement. Denne metode er dog sårbar overfor revner, afskalning og andre ting, som gør at facaden med tiden ser slidt ud. Netpudsning er en måde at undgå dette på.

Når man anvender netpudsning, så armerer man puds og mørtel med armeringsnet (fibernet). Dette giver en væsentligt stærkere pudsning og en rigtig flot finish. Netpuds kan holde i mange år, det kræver minimalt vedligehold og det kan farves præcist efter dine ønsker.

Brug armeringsnet i glasfiber til netpudsning

Den centrale spiller i netpudsning er armeringsnettet. Det er også en af grundene til at netpudsning også kaldes for armeringspudsning. Armeringsnet er typisk lavet af glasfiber, som gør at det er utroligt stærkt og relativt nemt at arbejde med.

Når du skal arbejde med armeringsnet, så skal du først og fremmest gøre overfladen klar. Herefter skal du fordele et lag mørtel ud på væggen og sørge for at det er jævnt og pænt. Dernæst skal du lægge nettet ind i laget af mørtel og vente et døgns tid på, at det hærder. Til sidst afsluttes med et lag puds, dette kan enten være indfarvet eller også kan man male ovenpå det.