Overvejer du at udskifte dine gamle, utætte vinduer i dit hjem? Har du nogen idé om, hvad du skal kigge efter, når du gør det? Hvis ikke, skal du ikke være bekymret. Dette blogindlæg vil give dig alle de oplysninger, du har brug for! Vi kommer nemlig til at tale om, hvilke regler der er i Danmark for udskiftning af vinduer, og hvor meget det koster at udskifte dem. Du vil også finde ud af nogle af fordelene ved at installere nye vinduer i hjemmet – såsom bedre isolering, lavere varmeregning og bedre luftkvalitet.

Valg af vinduer

Når du skal udskifte dine vinduer, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Den vigtigste faktor er den type vindue, du vælger. Der findes mange forskellige typer vinduer på markedet, så det er vigtigt at finde en, der passer til både dine behov og dit budget. Du skal også sikre dig, at de vinduer, du vælger, er certificeret til at opfylde de love og regler, der gælder i Danmark.

Udgifter til udskiftning af vinduer

Hvis dine vinduer skal udskiftes, er det vigtigt at vide, hvor meget de vil koste, før du går i gang med et sådant projekt. Et gennemsnitligt vindue koster ca. 3.500 kr. pr. stk.. Men det afhænger også af udseendet, størrelsen og glaslag. Der er dog ofte mere end ét vindue i hvert rum i dit hjem, så det betyder, at omkostningerne til udskiftning hurtigt kan løbe op, hvis man skal udskifte alle på én gang.

Hvilke fordele er der?

Der er ingen tvivl om, at udskiftning af dine vinduer med energieffektive vinduer vil spare dig penge i det lange løb, fordi de bruger mindre strøm end gammeldags modeller. Du vil også opdage, at nye vinduer også forbedrer isoleringen og luftkvaliteten, hvilket er fantastisk nyheder for alle i dit hjem. Og hvis du har børn, vil de kunne nyde et sundt miljø med reduceret eksponering for skadelige toksiner og forurenende stoffer.

Det har også en effekt på selve boligen du bor i. For boligens værdi vil stige markant, når der kommer nye energi-venlige vinduer i. Det vil få huset værdi til at stige, samt boligens energi-mærke vil blive forbedret, som også gør boligen mere værd.

Vælg det rette firma

Det er en stor beslutning at udskifte dine vinduer, men det er helt sikkert en beslutning, der vil betale sig i det lange løb. Så hvis du overvejer at gøre det, skal du sørge for at lave din research først! Og glem ikke at indhente tilbud fra forskellige vinduesfirmaer, før du træffer en endelig beslutning. Bor du på fyn, så bør du kontakte tømrerfirmaet Storm & Handwerk. Hvis du gerne vil have et firma, som har erfaring og det rette værktøj: Tømrerfirmaet Storm & Handwerk står for din udskiftning af vinduer i Odense.

For det er vigtigt, at du finder et firma, som har erfaring med at installere vinduer og døre i en bolig. Det handler om erfaring, teknik og de rette redskaber, hvis du ikke skal formår at sætte dem i selv. Det er nemlig et tungt og hårdt arbejde, og hvis vinduet eller døren ikke sidder korrekt monteret, så vil den ikke isolere ordentligt.