Hvis du skal købe eller sælge en bolig, kommer du næppe uden om en tilstandsrapport. En tilstandsrapport er en gennemgang af en bygning, der foretages af en bygningssagkyndig. Det kan altså ikke bare udføres af hvem som helst. Herunder kan du læse om nogle af de ting, der er gode ved at få foretaget en tilstandsrapport.

Hvorfor dette indblik?

Dette indblik kan give dig et godt overblik over en bygnings tilstand. Det kan hjælpe dig med at overskue omfanget af et muligt projekt, eller forberede dig på økonomiske tilskud til bygningen.

Udarbejd en tilstandsrapport

Få udarbejdet en tilstandsrapport i Nordjylland. Her får du hjælp med at overskue en boligs tilstand på alle områder. Det er noget, de færreste har styr på selv, og derfor kan det være helt afgørende, og man får hjælp udefra.

Her er hjælpen via en virksomhed en god løsning. Du får fagpersonale, der har helt styr på, hvad de gør, og hvad de skal kigge efter. Derfor kan du være sikker på, at alle vigtige ting kommer til at stå i tilstandsrapporten.

Derfor er en tilstandsrapport en god idé

En tilstandsrapport er en god idé, da det er din sikkerhed og bevis på, at boligen er gennemgået for bl.a. fejl og mangler. Men hvis du står og skal købe en bolig, kan en tilstandsrapport også give dig et nødvendigt indblik i boligens tilstand.

Det er altså din sikkerhed begge veje, og ingen kan senere, i forbindelse med et salg, uanset hvilken vej det går, komme og påpege noget, for når først et salg af en bygning er gået igennem, hvor tilstandsrapporten også er blevet godkendt, har man altså godkendt at overtage en bygning som beset.

Derfor kan du være sikker på, at du som sælger ikke pludseligt hænger på en ekstra regning fra køber, hvis du skulle komme og kræve løsninger og andet på noget, de mener også skal laves. Før i tiden blev det fx udnyttet på denne måde.

Hvor meget koster det?

Der er mange forskellige muligheder for at få foretaget en tilstandsrapport. Du kan altid med fordel søge efter forskellige virksomheder, der kan lave en tilstandsrapport til dig, og herefter sammenligne de mange forskellige priser. Priserne kan variere utrolig meget. Hvis du er heldig, kan det også være at du kan få et uforpligtende tilbud ud fra et skøn på din bygning eller bolig.

Din tryghed midt i de mange andre ting

Du kan altså se en tilstandsrapport som din tryghed. Og det er gode papirer at have, midt i alle de andre ting, der også skal overskues. Et boligkøb- eller boligsalg er nemlig ikke nogen lille opgave, og der er en masse andre udgifter forbundet med det.

Hvis du derfor har svært ved at overskue projektets omfang, er det kun en hjælp, at en udefrakommende sagkyndig kommer og foretager og udfører tilstandsrapporten. Desuden er det også en fordel ikke at kende vedkommende på forhånd, da du på den måde kan være ekstra sikker på en neutral tilgang til boligen og en neutral vurdering af de forskellige ting.